Premium Floating

thai base massage hoogeveen
5/5

Thai Base Massage is een Premium Massage & Floating Center

Ga regelmatig Floaten!

Net als voor sporten, gezonde voeding en andere ontspanningstechnieken geldt ook voor floaten: hoe regelmatiger je het doet, hoe groter het effect is. Het meest optimale effect bereik je, als je minimaal 1x per twee weken gaat floaten. Hiervoor hebben we aantrekkelijke float-abonnementen in de aanbieding. Vraag er gerust naar of kijk op onze website. Wij van Thai Base Massage & Floating wensen jou een super relaxte float-experience!

Vorige slide
Volgende slide

Wat is Floating?

Floaten is gewichtloos drijven in magnesiumwater en dat is een geheel nieuwe ervaring. Je ervaart totale ontspanning door het zwevende gevoel in combinatie met de opname van magnesium. Het mineraal magnesium zorgt dat het opgebouwde zuur in je lichaam vermindert, waardoor je spieren ontspannen en je zenuwstelsel kalmeert. Het water in de float heeft een temperatuur van 36 graden, gelijk aan het lichaamstemperatuur. Hierdoor weet het lichaam niet meer welke delen in contact staan met het water, waardoor men een aangenaam gevoel van driven beleeft.

Floaten in Magnesium

Floaten is gewichtloos drijven in pure magnesium. Door deze unieke combinatie komt je lichaam in opperste ontspanning. Waardoor je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel kan ontladen. Het is een bijzonder rustgevende ervaring die niet alleen ontspant en ontstrest maar ook een energieboost geeft en een positief effect heeft op de algehele gezondheid.

Na drie keer 60 minuten floaten voel je het optimale effect; de ontspanning gaat dieper en vindt sneller plaats. Het effect kan tot een week of zelfs langer (10 tot 14 dagen) voelbaar blijven. 

Geniet van floaten solo of samen als duo.

Effect van Floaten

Floaten is een unieke beleving waarbij je wordt gedragen door magnesiumzout. Het is wetenschappelijk aangetoond dat floaten een positief neurologische effect heeft op ons brein, het brengt namelijk rust in ons brein. Floaten laat spieren ontspannen, het stresshormoon cortisol daalt door gebrek aan prikkels, je bloeddruk daalt en het gelukshormoon endorfine evenals melatonine neemt toe wat invloed heeft op je vitaliteit. Je wordt er blij van! Ook ondersteunt floaten in pure magnesium in het verlichten van mentale klachten (burn-out & depressie) en (chronische) pijnklachten.

Go with the Float

Onze luxueuze floatkamers zijn verwarmd waardoor je meteen een ontspannende warmte ervaart. Je kunt heerlijk floaten in 36 graden kraakhelder water met magnesium van de hoogste kwaliteit. Door de optimale opname van Permsal magnesium via de huid krijgt je lichaam een enorme energieboost. Floaten kun je samen beleven, dus kom met je partner of vriend(in) genieten van een duo float.

Tijdens je floatsessie kun je zelf bepalen of de float open wilt houden of dicht wilt doen. Het bad is gevuld en wanneer je gaat liggen ervaar je colortherapy: door middel van kleur wordt je humeur onbewust en positief verlicht. Na 5 minuten vallen alle prikkels van buitenaf weg en ervaar je opperste ontspanning voor lichaam en geest. Je brein komt in de thèta status terecht, dat is de overgang naar een diepe slaap.

Hierna kun je rustig douchen onder onze heerlijke regendouche in dezelfde ruimte, opfrissen in de dressing room en even nagenieten met een glas water, thee of kop koffie in onze zithoek. 

thai base massage hoogeveen
5/5

Voor wie is Floaten geschikt?

Voor iedereen werkt floaten heilzaam en is ideaal voor jong en oud. Het brengt verlichting voor vele (chronische) fysieke en mentale klachten.

Drie kort opeenvolgende floatsessies geven effect voor langer dan 10 tot 14 dagen. Het intensieve effect werkt cumulatief, dus hoe vaker hoe dieper het voelbaar wordt.

Voor zwangere vrouwen is dit ook een prettige behandeling. Tijdens de zwangerschap heb je extra magnesium nodig voor de groei van de baby. Er wordt er veel magnesium onttrokken door de baby, waardoor er zwangerschapskwaaltjes ontstaan. Gedurende het floaten worden je rug en bekken ontlast en ervaar je volledige ontspanning.
We adviseren 4 weken vóór de uitgerekende datum niet te floaten.

Sporters hebben enorm baat bij floaten; spieren en gewrichten ontspannen, sneller spierherstel waardoor sportprestaties verhogen.

Heerlijk helder Floaten

Wij bieden het meest geavanceerde hightech reinigingssysteem waardoor je bij ons verzekerd bent van floaten in kraakhelder water met optimale hygiëne. Bij ons wordt na iedere float sessie het  bad compleet gereinigd en het water word geheel gefilterd. Hierin onderscheiden wij ons van de meeste andere floataanbieders. 

Het geavanceerde filtersysteem in combinatie met UV-stralings filter en OZON-filter zorgen ervoor dat bacteriën en virussen niet kunnen overleven. Zeker in deze tijd van essentieel belang. Daarbij wordt het water en lucht in de cabine verwarmd tot lichaamstemperatuur. Om de beleving compleet te maken zit er een LED sterrenhemel en muziek in het float bad die u zelf aan of uit kan zetten voor een rustgevende ambiance. Hierdoor kunnen wij de floatsessie geheel afstemmen op jouw verzoek.

Voorbereiding op Floaten

 1. Vermijd cafeïne en andere stimulerende stoffen 4 tot 6 uur voorafgaand de float.
 2. Zorg dat je wat eten in je maag hebt. Vooraf een snack of kleine maaltijd 60 tot 90 minuten kan de kans van een opgeblazen buik verlagen.
 3. Niet scheren 1 á 2 dagen van tevoren. Scheren kan huidirritatie of kleine wondjes veroorzaken en het zoutwater zal prikken. 
 4. Neem alleen je eigen badkleding mee(niet verplicht), handdoeken verzorgen wij.
 5. Overweeg tijd en ruimte voor jezelf rondom de floatsessie. Direct na een lange werkdag of uit de haast geeft je een uitgeput gevoel. Zorg dat je 15 minuten vooraf aanwezig bent om in ontspanning te komen. Na het floaten adviseren wij altijd minimaal 10 minuten bij ons in de zithoek na te genieten met een glas water, thee of koffie om het effect van floaten te laten bezinken.

Gezondheid voordelen

Floaten is voor elk mens gezond. Elk persoon heeft dagelijks wel 200 tot 400mg magnesium nodig. Door te floaten wordt magnesium opgenomen via de huid, en geeft effectieve opname door de haarzakjes direct op celniveau.

 • Reduceert vermoeidheid, stress, depressie & burn-out
 • Verlicht chronische fysieke pijn (bv. reumatische klachten)
 • Hart & bloedvaten: reinigt en ontspant bloedvaten én verlaagd bloeddruk
 • Je brein komt in de thèta hersengolven: het onderbewustzijn en de ultieme plek van diepe ontspanning.
 • Boost je vitaliteit
 • Goede nachtrust
 • Tijdens zwangerschap (baby heeft 20-40% extra magnesium nodig)
 • Verbetert dagelijkse (sport)prestaties
 • Bevordert creativiteit
 • Een moment voor jezelf

Magnesium effectief via huidopname

Door overmatig transpireren verlies je veel magnesiumzouten en kom je snel in een magnesiumtekort. Bij Thai Base Massage vul je dit juist aan door extra Permsal magnesium via de huid op te nemen in onze unieke Permsal magnesium behandelingen. Je gaat helemaal ontspannen, herstellen en geeft je nieuwe energie. Én dat voel je!

thai base massage hoogeveen
5/5
THAI BASE MASSAGE & FLOATING

Wilt u een Floating of een Massage afspraak reserveren klik dan op de reserveren button waar u direct zelf een afspraak kunt in plannen.